gezellige-kerstmiddag
zo 24 december / 14.00U

Gezellige kerstmiddag

Kerstconcert en film

Cultuurcafé

De dagen rond Kerstmis en Oud en Nieuw zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend vrolijke dagen in het jaar. Juist voor deze mensen organiseert Aan de Slinger op zondagmiddag 24 december een bijzondere middag met een aantal gezellige activiteiten. De inloop is om 13.30 uur. 
 


Deze middag wordt georganiseerd voor een bijzondere groep Houtenaren die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Er is echter nog voldoende plek voor de reguliere filmbezoeker, dus u bent deze middag ook van harte welkom! 

 

De middag begint met het filmconcert 'Het Standvastige Tinnen Soldaatje' live begeleid door het Amsterdam Youth Symphony Orchestra en vervolgens wordt de film 'Le Concert' vertoond. 


Programma:
13.30 uur: inloop
14.00 uur: start uitvoering 'Het Standvastige Tinnen Soldaatje'
14.45 uur: pauze
15.15 uur: start film 'Le Concert'
17.15 uur: einde film

 

'Het Standvastige Tinnen Soldaatje'
Het Standvastige Tinnen Soldaatje is een sprookje van Hans Christiaan Andersen dat verscheen in 1838. In 1992 zette de Engelse componist Keith Amos het op muziek voor orkest en verteller en is sindsdien vaak uitgevoerd als kinderconcert.
Het verhaal begint met vijfentwintig tinnen soldaatjes, die uit één lepel zijn gesmolten. Ze worden als verjaardagscadeau aan een jongetje gegeven. Een van de soldaatjes mist een been, omdat de tin op was toen hij gegoten werd. Dan begint het verhaal en neemt de muziek ons mee het sprookje in.
Uitvoerende: Amsterdam Youth Symphony Orchestra o.l.v. Peter Veenhuizen
Verteller: Eva Scholten Regie: Corien Ottes

 


'Le Concert'
Andrei Filipov is dirigent van het grootste orkest van Rusland; het Bolshoi Orkest. Als hij tijdens het communistische bewind besluit geen Joden te ontslaan, verliest hij zijn positie. In de daaropvolgende jaren werkt Andrei nog steeds in hetzelfde gebouw, maar nu als schoonmaker. Tijdens zijn werk vindt hij een belangrijke fax en Andrei besluit gebruik te maken van deze wel heel bijzondere kans.
Kijkwijzer:  
 

 
Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets