likkebaarden-langs-de-linie
za 27 mei / 17.00U

Likkebaarden langs de Linie

Inclusief boottocht over de Lek

Cultuurcafé

EEN ZWOELE ZOMERAVOND MET LIKKEBAARDEN LANGS DE LINIE

Bekijk hier de foto's van Likkebaarden langs Linie 2017!

 

Afgelopen zaterdag 27 mei vond een uniek evenement plaats. Op Fort Honswijk en Fort Everdingen konden bezoekers van Likkebaarden langs de Linie genieten van heerlijke gerechten uit de Kromme Rijnstreek.

 

De start van de avond was bij Fort Everdingen in Vianen. Hier is sinds 2015 Brouwerij Duits&Lauret gevestigd en zij serveerden een smakelijk biertje bij het voorgerecht. Ook gaven de rondleiders van stichting Honswijk-Everdingen meer informatie over de forten. We voeren met Rederij Schuttevaer over de Lek naar fort Honswijk in Schalkwijk. Dit prachtige torenfort is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Daar genoten bezoekers van het hoofdgerecht, desserten een kopje koffie. Er waren optredens van Tijgerlelie, Annemarie Brijder, Theatergroep Monotrematra en Marvin Dee.

De organisatie was in handen van Cultuur Aan de Slinger. Bea Nederhoff, cultuurmakelaar van Houten: “We waren verrast dat deze vierde editie van Likkebaarden langs de Linie binnen twee weken was uitverkocht. Het was zo’n warme en zwoele avond, wat een geluk hebben wij daarmee gehad. Het was mooi om te zien dat iedereen van deze historische en bijzondere plekken genoot. We laten graag aan Houten zien wat voor bijzondere plekken er nog meer te vinden zijn. We hopen natuurlijk volgend jaar weer op een nieuwe editie met nieuwe locaties langs de nieuwe Hollandse Waterlinie.”

 

Op zaterdag 1 juli vindt het eerste festival op fort Honswijk plaats: FORTE. Van 12:00 tot 24:00 kan jong en oud zich vermaken op het fort. Er is een mooie kunstexpositie, muziek, rondleidingen, foodtrucks, streekbiertjes en locatietheater. Kijk voor het volledige programma op fortefestival.nl.

 

Likkebaarden langs de Linie is een concept van Cultuur Aan de Slinger. Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht, Gemeente Houten, Gemeente Vianen, Fort Honswijk en Fort Everdingen /Brouwerij Duits&Lauret. Naar verwachting zal in 2019 de Nieuwe Hollandse Waterlinie bestempeld worden als UNESCO Werelderfgoed.

 

    

 

 
Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets