10/3/2017

AAN DE SLINGER REIKT EIGEN FESTIVALPRIJS UIT OP HET CAFE THEATER FESTIVAL

aan-de-slinger-reikt-eigen-festivalprijs-uit-op-het-cafe-theater-festival

Afgelopen weekend keken in de cafés van Utrecht duizenden bezoekers naar bijzondere voorstellingen van jonge professionele makers tijdens het Café Theater Festival. Het aanbod bestond uit maar liefst 27 verschillende optredens. Aan het Theater Festival is altijd een publiekswinnaar en een vakjuryprijs verbonden. Dit jaar mocht Aan de Slinger een speciale eigen festivalprijs uitreiken. Winnaar van de Aan de Slingerprijs is de theatergroep MATROSE met 'Op hoop van zegen - Liever jij dan ik'. Zij speelden in café ‘Back and Forth’ een vliegensvlugge bewerking van Heijermans’ klassieker Op hoop van zegen. Een vaderlands verhaal over het redden van jezelf ten koste van anderen.

In een bomvol café Venue mocht cultuurmakelaar Bea Nederhoff van Cultuur Aan de Slinger de eigen festivalprijs aan MATROSE uitreiken. “Het Café Theater Festival is een uitstekende plek om jong talent te scouten. Het is heel mooi om te zien dat het niveau elk jaar beter wordt. De jonge makers van MATROSE spelen met zo veel plezier en energie, en de interactie met het publiek was geweldig om te zien. Ik kijk ernaar uit deze groep de komende tijd te volgen en ze te mogen ontvangen in Houten”, aldus Nederhoff.


Ieder jaar spelen tijdens Gluren bij de Buren in Houten diverse jonge makers die zijn gescout op het Café Theater Festival. Deze samenwerking is sinds dit jaar geïntensiveerd. De winnaars van de publieksprijs, juryprijs en Aan de Slingerprijs spelen op 1 oktober 2017 in een Houtense huiskamer tijdens Gluren bij de Buren én op 21 oktober 2017 geven ze alle drie een optreden in Theater Aan de Slinger. De drie winnaars krijgen naast de geboden speelplekken ook coaching gesprekken op financieel gebied en op het vlak van marketing aangeboden door stichting Aan de Slinger. Zo is er in de programmering van Aan de Slinger veel oog voor jong talent, en krijgen jonge makers de mogelijkheid verder te professionaliseren. 

 

 

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

Dé uitagenda van Houten