Makelen

makelen

 Wat doet een cultuurmakelaar?

Cultuur kan mensen met elkaar verbinden en de betrokkenheid in een wijk vergroten.  In een nieuwe gemeenschap, waaruit Houten voor een groot deel bestaat, gaat dit meestal niet vanzelf. Daarom probeer ik een activerende en aanjagende rol te spelen om het culturele vermogen van de Houtense samenleving aan te boren en verbindingen te leggen. Een makelaar die de bestaande cultuur verrijkt met impulsen van buitenaf.
De functie van cultuurmakelaar heeft overeenkomsten met die van een opbouwwerker of sportconsulent. Hij of zij adviseert, begeleidt en activeert mensen uit alle kunstdisciplines. De werkzaamheden worden mede bepaald door ontwikkelingen, wensen en behoeften die in het culturele veld leven.
Een belangrijke taak van een cultuurmakelaar is het doorlopend koppelen van partijen, bemiddelen en bruggen bouwen. Het is van belang dat je als cultuurmakelaar geïnspireerd blijft. Het is niet de bedoeling dat ik als cultuurmakelaar alleen bezig ga met het organiseren of uitvoeren. Juist het aanjagen van nieuwe projecten, signaleren van ontwikkelingen en inspireren zie ik als een waardevolle taak van mijn functie.
Bij de cultuurmakelaar komt veel informatie terecht die waardevol kan zijn voor andere partijen. Hierbij valt te denken aan adressenbestanden, verslagen, persberichten, nieuws uit de regio, enz. 
Cultuur Aan de Slinger probeert deze informatie regelmatig up-to-date te houden en beschikbaar te stellen aan publiek en culturele (amateur)instellingen.
 
Wat kan de cultuurmakelaar voor jou betekenen?
Heb je een vraag, een goed idee, wil je meepraten of juist mee doen? Maak dan vooral een keer een afspraak met de cultuurmakelaar Bea Nederhoff. Dan bekijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik werk 30 uur per week, van dinsdag t/m vrijdag. Je kunt me bereiken via  06 46 16 19 17 of via cultuur@aandeslinger.nl. 
 

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

Dé uitagenda van Houten